torsdag 14. februar 2008

Skolesystemet skranter..


Norge har lenge blitt satt i søkelyset av mediene angående det norske skolesystemet. Grunner til dette er resultater som ikke holder mål, dette fører til at vi ligger langt nede på listen over rangeringen av land angående resultater. Derfor blir spørsmålet om skolesystemet er godt nok automatisk tatt opp. Denne problemstillingen er den jeg skal ta stilling til i dette blogginnlegget for denne uken.

Det første jeg vil ta opp er at det er ingen måte vi kan bortforklare dette på. Vi er langt nede på lista, og det er en grunn til at vi er kommet ned dit. Greit, vi er langt nede, og det er skuffende i og med at Norge er et såpass rikt land og god tilgang på ressurser. Derfor har vi også muligheten til å gjøre noe med det, og i et slikt land som Norge ville det vært uansvarlig å ikke gripe inn å gjøre noe med det.

Derfor mener jeg at alle skal gripe inn, det vil si, foreldre, elevene selv og politikerne. Vi må sette inn all kraft og ressurser på dette. La oss se for oss Norge om femti år, olje-lagrene er tomme og vi må bruke oljefondet vi har spart på. Da er ikke sløsing en mulighet, og derfor trenger vi mange smarte hjerner som står sammen om å bevare velferdsstaten Norge. I tillegg trenger vi en alternativ energikilde som både sparer miljøet og økonomien vår. Dette er snakk om fremtiden vår, og det er elevene som går på grunnskole og videregående opplæring som skal bære nasjonen frem og videre etter våre etterkommere.

Selv mener jeg at i må sette fokus på lærere og hovedfagene. For innen ti år kan hele 50 % av alle lærene gå av med pensjon, og dette vil si at over halvparten av alle lærerne våre er over 52 år. Dette er en ganske så høy alder, og kanskje det har ført til at skolen har blitt mer ensformig, og kanskje hengt litt igjen i sammenlikning til samfunnet. Vi trenger en modernisering av skolen, det må bli status å være lærer igjen. Jeg føler også at vi må sette fokus på hovedfagene. Mer norsk, engelsk og matte i skolen. Dette er grunnleggende kunnskap i alle fag omtrent, og hvis grunnlaget er godt nok gir det deg et forsprang.

Ingen kommentarer: